Christenen in shock door sm-act in Walibi Holland: ‘Pretpark is van het padje af’

Christenen in shock door sm-act in Walibi Holland: ‘Pretpark is van het padje af’

Christenen in Flevoland zijn geschokt en teleurgesteld over plannen voor een sm-act in Walibi Holland. Tijdens de Halloween Fright Nights haalt het pretpark “zweepslagen, lak, leer en bondage” uit de kast. Dat schiet de gelovigen helemaal in het verkeerde keelgat.

“Het is het attractiepark niet waardig om naar dit soort extreme dingen te gaan zoeken”, reageert Jaap Oosterveld van de ChristenUnie in Dronten. “Walibi raakt steeds verder van het padje af”, vertelt hij aan Omroep Flevoland.

Nu lezen:   Het relaas van een onderdanige vrouw

De ‘scarezone’ in Walibi zal in het teken staan van “strenge meesteressen en slaven”. Volgens woordvoerster Lindy Voskuil krijgt het toneelstukje inderdaad een seksuele lading. “We zoeken het randje op.” Hoewel de sfeer van een darkroom wordt gecreëerd, zou van echte seksuele handelingen geen sprake zijn. Acteurs raken bezoekers niet aan.

Nu lezen:   Bondage en sm, taboes om te overwinnen

Het pretpark zit blijkbaar financieel in de problemen, denkt ChristenUnie-voorman Oosterveld. “Het verbaast mij dat Walibi steeds extremere markten opzoekt om voldoende omzet te realiseren. Kennelijk gaat het slecht.” Eerder had hij al commentaar op de keuze om speciale Walibi-condooms te verkopen.

Bron: Loopings

Een dagje Walibi Holland staat op de planning. Eenmaal op het park lijkt er niets aan de hand. Schijn bedriegt… ’s Avonds wordt je leven een hel door gruwelijke demonen, angstaanjagende zombies, kinky meesteressen, hongerige freaks en Eddie de Clown. There’s no escape…