Wat je moet weten over SM

Wat je moet weten over SM

BDSM is een koepelterm voor een grote verscheidenheid aan gevoelens, identiteiten, gedragingen en relatievormen. Omdat BDSM zo breed is, is het lastig om er een duidelijke definitie van te geven. BDSM kan bijvoorbeeld bestaan uit spelen met dominantie en onderdanigheid, bondage, sadisme en masochisme, rollenspellen, fetish en allerlei andere interesses die buiten het ‘standaard’ plaatje vallen. Wat in ieder geval belangrijk is bij BDSM, is dat alle betrokken partijen instemmen met wat er gebeurt. Daarnaast is erotiek of seksualiteit een aspect van BDSM – een bokswedstrijd is over het algemeen niet kinky.

Het is niet helemaal duidelijk wanneer ‘normale seks’ over gaat in BDSM. Veel mensen die zich niet als SM’er identificeren houden best van een beetje kink in hun leven. Je partner tegen het bed gedrukt houden, met veertjes of ijsblokjes over iemands lichaam gaan, wat experimenteren met vastbinden of een beetje bijten zijn eigenlijk al vormen van SM. Of je je als SM’er identificeert hangt helemaal af van hoe belangrijk kink voor je is en welke rol het in je leven speelt.

BDSM is een gezonde en veilige vorm van seksualiteit. Net zoals bijvoorbeeld bij homoseksualiteit zijn er geen aanwijzingen dat SM samenhangt met psychische problemen of misbruik. Aan de andere kant kan het wel heel problematisch zijn wanneer een partner in de relatie interesse heeft in SM, terwijl de andere partner er niets van moet hebben. Soms komen partners samen tot een oplossing, maar het komt ook voor dat ze tot de conclusie komen dat hun voorkeuren te ver uit elkaar liggen en ze beter uit elkaar kunnen gaan. SM kan in zulke situaties aanvoelen als ontzettend problematisch en ongewenst.

Meer weten over SM? Check: Marijkes Praktijken

[widgets_on_pages id=”advertentie”]

BDSM

BDSM